لحظه ای درنگ

مهارت های تفکر برای زندگی

لحظه ای درنگ

مهارت های تفکر برای زندگی

لحظه ای درنگ

بارها شنیده ایم : فکر کن ، تفکر خوب است.
گفته اند : سعی کن طرز فکرت را عوض کنی
و برداشت های بهتری از رویداد های اطرافت داشته باشی .
اما کمتر به ما گفته اند که چگونه تفکر بهتری داشته باشیم. گاهی گمان میکنیم از صبح تا شب فکر میکنیم ، اما به دلیل آنکه تفاوت خیال پردازی ، توهم و تکرار خاطرات را با تفکر صحیح و استفاده از عقل نمی دانیم ، اسیر هیجانات و برداشت های غلط از زندگی میشویم. مطالعه مستمر ، تدریس و تمرین این عملی این مطالب کمک میکند تا :
بر ورودی های ذهن و حواس کنترل پیدا کنیم ، از اشتباهات در برداشت هاو تصمیم گیری ها پیشگیری کنیم، از مهلکه های غم و غصه و عصبانیت عبور کنیم ، تفکر وتعقل خود را به سطوح بالاتری برسانیم و در بهبود مسائل زندگی یکی پس از دیگری مهارت پیدا کنیم.

يكشنبه, ۳۰ آبان ۱۴۰۰، ۰۹:۴۰ ب.ظ

16. شناخت واژه ها عامل فهم و تفاهم

یا محسنheart 

mailشناخت واژه ها عامل فهم و تفاهم

بزرگترین عامل در فهم مشترک یا سوء تفاهمات ما، چگونگی انتقال پیام و ارتباط است و واژه ها مهمترین عامل در برقراری ارتباط هستند. آیا ما تعریفهای درست و یکسانی از واژه ها داریم یا بدون دقت و توجه هر کلامی را بکار میبریم؟ برای مثال هماهنگی یعنی چه؟ یعنی هرکاری میکنی به من اطلاع بده؟ یا اینکه بیا هر دو یک راه را برویم و یک کار را بکنیم تا دچار ناهماهنگی نشویم؟ تفاوت هماهنگی با کنترل و همراهی و همکاری چیست؟ هماهنگی فرایندی است برای ایجاد وحدت و رسیدن به هدفی مشترک میان اجزاء یک سازمان یا سیستم. پس چرخ دنده کوچکی که به راست میگردد و چرخ دنده بزرگی را به چپ میگرداند، هر دو در این هماهنگی خاص، منجر به درست کار کردن ساعت و نشان دادن زمان صحیح (هدف) میشوند. یکی از ایرادات تعلیم و تربیت ما این است که بر مفهوم واژهها و تفاوت آنها تمرین و تأمل نمیشود. لذا فهم و توجه و عمل درست ایجاد نمیشود و هر کس با گمان خود کاری میکند. مثلاً واژه تقوی را به معنی پرهیزگاری میشناسیم.

enlightenedاز امام صادق در باره این گفتار خدا که میفرماید «تقواى الهى را پیشه کنید، حقّ تقوایش را» پرسیدند. حضرت فرمود: (حقّ تقوا این است که) اطاعت خداوند صورت گیرد و نافرمانیش نشود، و همواره یاد شود و فراموش نگردد، و شکر او به جاى آورده شود و ناسپاسیش نشود.

enlightenedپیامبر(ص) نیز فرمودند: همه ی تقوا این است که آنچه را نمیدانی بیاموزی و آنچه را میدانی به کار بندی. در تعریف حیا از پیامبر میشنویم که: یا اباذر، میخواهى به بهشت بروى؟ گفت: آرى یا رسول الله پدرم فدایت، فرمود: آرزوهایت را کم کن و مرگ را مقابل دیدگانت قرار بده، و آن طور که باید از خدا حیا داشته باش، گفتم: یا رسول الله همگى ما از خدا میترسیم. فرمود: آن حیا نیست، و لکن حیا از خدا اینست که مرگ را فراموش نکنى، و شکم را (از حرام) نگهدارى و فکر خود را (از بیهودگی) حفظ کنى، و هر که مقام عالى آخرت را میخواهد باید زیور (خودنمایی) دنیا را رها کند، که اگر چنین باشى به ولایت خدا نایل گشته اى.

enlightenedامیرالمؤمنین (ع) فرمودند: نخواهید توانست قرآن را آن گونه که شایسته است بخوانید مگر آنکه تحریف کننده آن را بشناسید، و گمراهى را نخواهید شناخت مگر آن گاه که هدایت را بازشناسید، و تقوا را نشناسید مگر هنگامى که مرز گذر از آن را، بشناسید.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۰/۰۸/۳۰

خاطرات و تجربه ی شما (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی