لحظه ای درنگ

مهارت های تفکر برای زندگی

لحظه ای درنگ

مهارت های تفکر برای زندگی

لحظه ای درنگ

بارها شنیده ایم : فکر کن ، تفکر خوب است.
گفته اند : سعی کن طرز فکرت را عوض کنی
و برداشت های بهتری از رویداد های اطرافت داشته باشی .
اما کمتر به ما گفته اند که چگونه تفکر بهتری داشته باشیم. گاهی گمان میکنیم از صبح تا شب فکر میکنیم ، اما به دلیل آنکه تفاوت خیال پردازی ، توهم و تکرار خاطرات را با تفکر صحیح و استفاده از عقل نمی دانیم ، اسیر هیجانات و برداشت های غلط از زندگی میشویم. مطالعه مستمر ، تدریس و تمرین این عملی این مطالب کمک میکند تا :
بر ورودی های ذهن و حواس کنترل پیدا کنیم ، از اشتباهات در برداشت هاو تصمیم گیری ها پیشگیری کنیم، از مهلکه های غم و غصه و عصبانیت عبور کنیم ، تفکر وتعقل خود را به سطوح بالاتری برسانیم و در بهبود مسائل زندگی یکی پس از دیگری مهارت پیدا کنیم.

پنجشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۰، ۰۸:۱۵ ب.ظ

1.بسیاری از چیزهایی که میخواهیم ، نمی شود

یا حلیما لا یعجلheart (ای بردباری که شتاب نکند)

mailبسیاری از چیزهایی که میخواهیم، نمیشود.

از اولین چیزهایی که باید برای کنار آمدن با دنیا باور کنیم این است که بسیاری از امور دنیا مطابق میل ما پیش نمیرود و خیلی از کارها آنطور که دلمان میخواهد نمیشود. میل و هوس ما خیلی چیزها میخواهد ، حتی گاهی خواسته هایمان عاقلانه و طبیعی است. اما نمیشود برای اینکه کسی را تغییر دهی، استخوانش را بشکنی. نمیشود وقتی که پول نداری دزدی کنی. نمیشود وقتیکه از زندگی ات راضی نیستی، حریم های زندگی خود یا دیگران را پاره کنی، نمیشود برای اینکه با همسرت اختلاف نظر داری، بچه هایت را در فضای توهین و درگیری بزرگ کنی یا از آنان فرزند طلاق بسازی.لذا حکمت اقتضا میکند که با اختیار و انتخاب خود از بعضی خواسته ها برای مصلحت بالاتر بگذریم. با خوشبختی دادن به دیگران، به خوشبختی برسیم و با محدود کردن خواسته های خود از زندگی موقت دنیا، به آزادی بیشتری برسیم. در پرورش فرزندانمان نیز اگرچه لازم است به بسیاری از نیازهای آنان پاسخ دهیم تا بخل و لجبازی در آنان شکل نگیرد، اما برخی خواسته ها را هم باید بگوییم، کمی صبر کن و برخی را بگوییم، نمیشود یا نمیتوانیم.اگر همه خواسته ها را بی درنگ تامین کردیم، گمان میکند نظام دنیا هم همینطور است و دیگران باید هرچه او خواست فورا انجام دهند.

enlightenedپیامبر( ص) از جبرئیل پرسیدند که معنی صبر چیست؟ عرضه داشت؛ یعنی روحیه انسان در موقع گرفتاری همانند زمان آسایش قوی و شاداب باشد و در زمان فقر و تهیدستی همانند زمان غنا و بی نیازی، و در موقع بلا و مصیبت همانند زمان عافیت باشد و مصائب و ناراحتی های خود را نزد مردم نگوید و شکایت نکند.

 

enlightenedحضرت صادق( ع) فرمود: آن کس که در برابر مشکلات و شدائد صبر کند ، مدت کوتاهی صبر خواهد کرد و همچنین اگر بی تابی نماید، آن هم مدتش کوتاه است. سپس فرمودند، بر تو باد که در تمام کارهای خود صبر را پیشه کنی.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۰/۰۹/۰۴

خاطرات و تجربه ی شما (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی